Musiken har alltid funnits med mig.

Ända sedan barnsben har musik cirkulerat i mitt huvud. Instrumenten som fanns hemma i barndomshemmet lockade något enormt och spädde på nyfikenheten för alla ljud och klanger som fanns att utforska. Pianospelande blev därför en stor del av min vardag.

Efter gymnasiet och en massa spelande lockade något annat enormt mycket. Sången hade nämligen funnits med mig hela vägen. Nu var det dags att byta bana och jag började plötsligt ta detta instrument på allvar - det var ju så kul! 

Jag studerade sedan 2 år på Sommenbygdens Folkhögskola (jazz) samt 2 år på Skurups Folkhögskola (jazz), vilket var den absolut roligaste tiden i mitt liv! Här fick jag även chansen att frilansa och spela med storband, i jazztävlingar och med en mängd olika konstellationer. Nu hade jag bestämt mig. Detta var vägen för mig.

8 år senare - nu 2020 och jag har lyckats lägga till en musikhögskoleutbildning till meriterna. Det och en mängd CSN-skulder... Med Malmö som bas och musikhögskolan som mitt andra hem spenderade jag studietiden åt att ytterligare bredda och fördjupa mig inom sång/jazz & sångpedagogik.

Det absolut häftigaste med hela upplevelsen är att ha alla medmusiker och vänner som jag har fått äran att lära känna och spela med. Dessa människor är idag en del av ett brett kontaktnät - gynnsamt för alla parter när jag tar mig an olika slags musikaliska uppdrag.

Jag arbetar idag som frilansande musiker och sångpedagog, samtidigt som jag fokuserar på mitt artistalias "LiNN", där jag skriver och producerar musik tillsammans med Johannes Hansson @KLoN!//@State of Salazar. Under 2020 släpps ny musik som jag ser fram emot att dela med mig av! 

//Linn


Kontakta mig för bokning