Musiken har alltid funnits med mig.

Ända sedan barnsben har musik cirkulerat i mitt huvud. Instrumenten som fanns hemma i barndomshemmet lockade något enormt och spädde på nyfikenheten för alla ljud och klanger som fanns att utforska. Pianospelande blev därför en stor del av min vardag.

Efter gymnasiet och en massa spelande lockade något annat enormt mycket. Sången hade nämligen funnits med mig hela vägen. Nu var det dags att byta bana och jag började plötsligt ta detta instrument på allvar - det var ju så kul! 

Jag studerade sedan 2 år på Sommenbygdens Folkhögskola (jazz) samt 2 år på Skurups Folkhögskola (jazz), vilket var den absolut roligaste tiden i mitt liv! Här fick jag även chansen att frilansa och spela med storband, i jazztävlingar och med en mängd olika konstellationer.  Efter detta blev Malmö och musikhögskolan min bas, studietiden spenderades åt att ytterligare bredda och fördjupa mig inom sång/jazz & sångpedagogik. 

Det absolut häftigaste som min musikaliska resa har gett mig är att jag idag har en mängd medmusiker och vänner med mig. Dessa människor är idag en del av ett brett kontaktnät - gynnsamt för alla parter när jag tar mig an olika slags musikaliska uppdrag.

Jag arbetar idag som frilansande musiker, sångerska och sångpedagog, samtidigt som jag fokuserar på mitt artistalias "LiNN", där jag skriver och producerar musik tillsammans med producent/basist Johannes Hansson @KLoN!//@State of Salazar. 

//Linn


Kontakta mig för bokning